2019

25. jun, 2018

Ja, de langste dag is alweer geweest. Tot laat in de avond lekker in de zon zitten op het balcon. De hele avond nog in de tuin kunnen werken, heerlijk. 

De border wordt nu op zijn mooist, alle kleuren zijn alweer vertegenwoordigd. We moeten wel veel aanbinden omdat de bloemen dit jaar allemaal zo hoog zijn geworden.

In de moestuin kunnen we al diverse groenten plukken o.a. de peulerwtjes. Wat is dat toch een heerlijke groente! De wortels doen het dit jaar slecht, waarschijnlijk door de droogte. Dus nog meer beregenen....

Ook voor de gasten is de biologische moestuin interessant en gelukkig nemen er velen een kijkje. Bij de border blijven de mensen automatisch staan, ook voetgangers op straat... Ook worden er vaak foto's gemaakt.

 

1. mei, 2018

1 mei 2018

 

Vandaag alweer 1 mei. Het gaat nu echt mooier weer worden na een koude periode.

De borderplanten zijn allemaal al boven de grond gekropen, de moestuin is al voor een deel ingezaaid e.d., het gras moet nodig weer gemaaid en de helling is prachtig paars en wit van de Judaspenning. Wat een leuke planten zijn dat toch en ze komen elk jaar weer op een andere plaats tevoorschijn. Zo is de tuin altijd vol verrassingen. Ook de boomgaard was weer prachtig dit jaar. De rodo's en blauwe regen komen er ook weer aan evenals de gasten die ons opnieuw of voor het eerst willen bezoeken.

Tot ziens en hartelijke groet,

Jacqueline

6. mrt, 2018

Nu dat kan ik in maart niet meer zeggen dat het lijkt of er geen winter meer is.....

Wat was het koud vorige week, maar maandag was het hier ineens weer 13 graden, en later werd het nog warmer.

In de tuin is de grond nog stijf bevroren, dus we kunnen er nog niet veel doen. Een deel van de geraniums lijkt de kou overleefd te hebben in het tuinhuis. Veel kwetsbare struiken hadden we goed afgedekt met plastic en dekens...... Deze zijn er vandaag weer afgehaald. We hopen dat alles weer snel gaat uitlopen en er dan geen vorst meer komt.

Heeft u ook zo'n zin in het voorjaar? Lekker buiten koffie drinken met je hoofd in de zon en alleen maar luisteren naar de vogels. Wie weet kan dit binnenkort al.

Hartelijke groet,  Jacqueline

 

9. jan, 2018

januari 2018

Wij wensen iedereen en speciaal onze gasten, een gelukkig, gezond en vreedzaam 2018.

Dat al uw (vakantie)wensen vervuld mogen worden en dat u eind december op een prettig jaar mag terugkijken.

Het lijkt wel of er geen winter meer is, onze Lavatera bloeit nog steeds! Ook zijn er al veel voorjaarsbloemen en bollen te zien. 

En....... de dagen worden al weer iets langer, heerlijk is dat.

Zien we u ook dit jaar als één van onze gasten? 

Hartelijke groet,   Jacqueline

 

7. dec, 2017

 

8 December

 Het is bijna niet te geloven, maar onze Lavatera bloeit nog steeds!

Een grote groene struik met heel veel roze klokjesachtige bloemen, naast bruine en grijze uitgebloeide stengels van de overige borderplanten.

Hopelijk heeft u ook nog iets vrolijks in de tuin.

Fijne Feestdagen en een goede jaarwisseling gewenst,  Jacqueline