laatste nieuws

6. mrt, 2018

Nu dat kan ik in maart niet meer zeggen dat het lijkt of er geen winter meer is.....

Wat was het koud vorige week, maar maandag was het hier ineens weer 13 graden, en later werd het nog warmer.

In de tuin is de grond nog stijf bevroren, dus we kunnen er nog niet veel doen. Een deel van de geraniums lijkt de kou overleefd te hebben in het tuinhuis. Veel kwetsbare struiken hadden we goed afgedekt met plastic en dekens...... Deze zijn er vandaag weer afgehaald. We hopen dat alles weer snel gaat uitlopen en er dan geen vorst meer komt.

Heeft u ook zo'n zin in het voorjaar? Lekker buiten koffie drinken met je hoofd in de zon en alleen maar luisteren naar de vogels. Wie weet kan dit binnenkort al.

Hartelijke groet,  Jacqueline

 

9. jan, 2018

januari 2018

Wij wensen iedereen en speciaal onze gasten, een gelukkig, gezond en vreedzaam 2018.

Dat al uw (vakantie)wensen vervuld mogen worden en dat u eind december op een prettig jaar mag terugkijken.

Het lijkt wel of er geen winter meer is, onze Lavatera bloeit nog steeds! Ook zijn er al veel voorjaarsbloemen en bollen te zien. 

En....... de dagen worden al weer iets langer, heerlijk is dat.

Zien we u ook dit jaar als één van onze gasten? 

Hartelijke groet,   Jacqueline

 

7. dec, 2017

 

8 December

 Het is bijna niet te geloven, maar onze Lavatera bloeit nog steeds!

Een grote groene struik met heel veel roze klokjesachtige bloemen, naast bruine en grijze uitgebloeide stengels van de overige borderplanten.

Hopelijk heeft u ook nog iets vrolijks in de tuin.

Fijne Feestdagen en een goede jaarwisseling gewenst,  Jacqueline

 

22. nov, 2017

Het is jammer, maar omdat er kouder weer is voorspeld (misschien wel natte sneeuw) moeten nu echt alle geraniums naar binnen. We zullen ze goed verzorgen zodat ze volgend seizoen het terras weer heel kleurig kunnen maken.

Het is niet te geloven maar de gele paprika's doen het nog steeds erg goed. Ze staan in de volle grond tegen het huis aan en op het Zuiden. Maar elke dag controleer ik ze of het niet fout gaat.

Ook zijn er nog trostomaatjes, maar die moeten wel binnen bijrijpen.

Het is nu 's avonds erg vroeg donker en dan kunnen we buiten niets meer doen. Maar... over een maand hebben we al de kortste dag en dan kunnen we weer uitkijken en verlangen naar het voorjaar.

Fijne feestdagen gewenst!!

 

 

 

24. okt, 2017

 

Het is nog altijd redelijk weer en soms zelfs lekker zonnig. Een deel van de border heeft al verschillende bruine, gele en groene herstkleuren, maar een ander deel heeft nog volop bloemen van Lavatera, Asters en Armeluisorchidee en nog veel meer. De meeste bloemen die er nu nog zijn, zijn paars, roze of lila in allerlei tinten.

Gelukkig hangen er nog tomaten en paprika's in potten op het terras, zodat er steeds nog iets te snoepen valt in de tuin.......