Helaas....

7. dec, 2017

 

8 December

 Het is bijna niet te geloven, maar onze Lavatera bloeit nog steeds!

Een grote groene struik met heel veel roze klokjesachtige bloemen, naast bruine en grijze uitgebloeide stengels van de overige borderplanten.

Hopelijk heeft u ook nog iets vrolijks in de tuin.

Fijne Feestdagen en een goede jaarwisseling gewenst,  Jacqueline

 

22. nov, 2017

Het is jammer, maar omdat er kouder weer is voorspeld (misschien wel natte sneeuw) moeten nu echt alle geraniums naar binnen. We zullen ze goed verzorgen zodat ze volgend seizoen het terras weer heel kleurig kunnen maken.

Het is niet te geloven maar de gele paprika's doen het nog steeds erg goed. Ze staan in de volle grond tegen het huis aan en op het Zuiden. Maar elke dag controleer ik ze of het niet fout gaat.

Ook zijn er nog trostomaatjes, maar die moeten wel binnen bijrijpen.

Het is nu 's avonds erg vroeg donker en dan kunnen we buiten niets meer doen. Maar... over een maand hebben we al de kortste dag en dan kunnen we weer uitkijken en verlangen naar het voorjaar.

Fijne feestdagen gewenst!!

 

 

 

24. okt, 2017

 

Het is nog altijd redelijk weer en soms zelfs lekker zonnig. Een deel van de border heeft al verschillende bruine, gele en groene herstkleuren, maar een ander deel heeft nog volop bloemen van Lavatera, Asters en Armeluisorchidee en nog veel meer. De meeste bloemen die er nu nog zijn, zijn paars, roze of lila in allerlei tinten.

Gelukkig hangen er nog tomaten en paprika's in potten op het terras, zodat er steeds nog iets te snoepen valt in de tuin.......

 

 

6. mrt, 2017

 

Na alle kou en regen is het heerlijk om weer bloemen te zien: crocussen, sneeuwklokjes op de helling, narcissen en hyacinthen die bijna uitkomen en de toverhazelaar natuurlijk, die prachtig onranje staat te pronken. Ook hebben de meeste struiken en fruitbomen alweer knoppen. Als er nu maar niet teveel nachtvorst komt, dan kunnen we deze zomer weer heerlijk fruit eten.

1. jan, 2017

Wij wensen al onze gasten en bezoekers van deze site een heel gezond en vredevol 2017!!!