2019

24. okt, 2017

 

Het is nog altijd redelijk weer en soms zelfs lekker zonnig. Een deel van de border heeft al verschillende bruine, gele en groene herstkleuren, maar een ander deel heeft nog volop bloemen van Lavatera, Asters en Armeluisorchidee en nog veel meer. De meeste bloemen die er nu nog zijn, zijn paars, roze of lila in allerlei tinten.

Gelukkig hangen er nog tomaten en paprika's in potten op het terras, zodat er steeds nog iets te snoepen valt in de tuin.......

 

 

6. mrt, 2017

 

Na alle kou en regen is het heerlijk om weer bloemen te zien: crocussen, sneeuwklokjes op de helling, narcissen en hyacinthen die bijna uitkomen en de toverhazelaar natuurlijk, die prachtig onranje staat te pronken. Ook hebben de meeste struiken en fruitbomen alweer knoppen. Als er nu maar niet teveel nachtvorst komt, dan kunnen we deze zomer weer heerlijk fruit eten.

1. jan, 2017

Wij wensen al onze gasten en bezoekers van deze site een heel gezond en vredevol 2017!!!

25. nov, 2016

Hoewel het al november is en de dagen kort worden, zijn er nog altijd bloemen in de border. Paarse en roze asters, en dieproze Lavatera. Maar sommige struiken worden al bruin en duiden de komst van de winter aan. Ook dan is de border mooi door de vele verschillende blad- en struikvormen en takken met verdroogde bloemen en pluizebollen. Nog maar 4 maanden en dan begint de lente weer en zullen we de eerste bloembollen weer zien en duikt er overal weer groen op in de border. Fijn om naar uit te kijken.....

23. aug, 2016

Al een maand eten wij de overheerlijke appels van onze Mantet Appelboom. Zij zijn nu bijna op.

Ook onze vroege peer Précoce de Trévoux is al bijna op. Nu eventjes wachten op alle overige appel- en perenrassen (o.a. Bonne Louise).

Er zijn nog bramen, de rode en zwarte bessen zijn nu echt opgegeten. Ook de heerlijke herfstframboos is er nog volop. Dit jaar is hij wel erg vroeg. En niet te vergeten de Pruimenbomen, die het dit jaar erg goed doen (er zijn heel weinig wespen....).

Verder genieten we van diverse groentes uit de moestuin. Kortom, het is smullen in deze tijd van het jaar.